Oops! This site has expired. If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.

Charmig lägenhet en kvart från franska rivieran

Subtitle

Vence

Vence är en liten bergsby som ligger bara en kvart från Nice flygplats.

Du åker på kringelikrokiga vägar för att slutligen nå målet som är som tagen ur en romantisk film, Vence. På vägen upp passerar du en av europas mest besökta platser; St Paul de Vence. Ett måste för den konstintresserade, historikern och förstås, romantikern;) Om du inte har bil åker du buss eller går en mycket trevlig skogspromenad för att komma dit. 

Vence har drygt 17 000 invånare.  City Historic, där vår lägenhet ligger, är från 1300-talet. Man känner lätt atmosfären från en svunnen tid när man går bland de smala gränderna i gamla stan. Det är enkelt att förstå att så många av de stora, kända konstnärerna valt att leva i Vence. 

 Besök turistbyrån, som ligger på Place du Grand Jardin eller gå in på www.vence.fr så hittar du mer sevärdheter.

Något som förstärker känslan av att man förflyttats århundraden i tiden är kyrkklockan som slår varje hel och halvtimme, dygnet runt. Mycket charmigt och praktiskt.

Att man är i en stad med anor från förr märks även på deras affärsliv. Man har öppet på söndagmorgnar fram till kl 13.00. Sö em och kväll stängt. Så även hela måndagarna. Varje dag stängs de allra flesta butiker c:a 12.30 och öppnar igen mellan 15-16. Något man inte alls anammar i storstaden Nice.

 Vence har många trevliga marknader. Varje dag (inte måndagar!) har man grönsaks/matmarknad i gamla stan. Tisdagar kläder mm. Fredagar kläder mm. Detta i gamla stan.

Onsdagar antikmarknad på torget Place du Grand Jardin. Om det regnat kvällen innan och ser ut att bli dåligt har man en tyst lag att då blir det ingen marknad. Alla dessa marknader är mycket bra och man kan fynda rejält. 

Trots att staden Vence är så liten finns här ett  40-tal restauranger. Dom håller mycket hög standard. Två st har stjärnor i Guide Michelin.

Vence ligger perfekt beläget som en liten oas mitt emellan allt på rivieran.

10 min till bad i Cagnes sur mer. 25 min till Nice stadskärna. En kvart till Nice flpl. 35 min till Monaco. 45 min till Italien, Ventimiglia där den stora marknaden ligger. 20 min till Grasse, parfymtillverkarregionen. 10 min till en av Frankrikes mest besökta och fotade byar: St Paul de Vence. Antibes, hamnstaden, 20 min. Till Cannes 25 min och St Tropez 45 min. Ja, utflyktmålen är oändliga. Vi själva skulle till Aix en Provence första gången, men vi har ännu inte kommit dit - Vence med omnejd har hur mycket som helst att se!

Om du bestämmer dig för att hyra av oss får du faktapapper med mer detaljerad info.

 

 

 

 

 

 

Recent Photos